2012.06.01.
16:48

Írta: NapiTér

Fürdőszoba és ami belefér

Az IKEA most induló új kampánya azokat a magyar vásárlókat célozza, akik úgy érzik, hogy túl kicsi a fürdőszobájuk. A kampány célja, hogy az IKEA ötletekkel, tippekkel és persze megfelelő termékekkel segítse a vásárlókat abban, hogy miként tudják okosan kihasználni a szűk tereket, hogyan alakítsanak ki megfelelő méretű tároló helyeket, illetve hogyan használják környezetbarát módon a fürdőszobát, amivel még pénzt is megtakaríthatnak.

A kampány egyik fő eleme, hogy 2012. május 31. és június 20. között minden 50.000 Ft értéket meghaladó fürdőszobabútor vásárlásakor az IKEA ingyenes összeszerelést ad ajándékba. Fürdőszobabútor összeszerelésen kívül az ajánlat IKEA mosdók és csapok szerelésére is vonatkozik.
 
Első a biztonság
Egy szépen és okosan megtervezett, jól berendezett fürdőszobával rengeteg értékes időt takaríthatsz meg, amit például a kedvenc hobbidra vagy a szeretteidre fordíthatsz” – mondja Laza Péter, az IKEA budapesti áruházának lakberendezési vezetője. Még egy apró fürdőszobában is juthat hely a mosókonyharésznek vagy feltöltődésre, innen is indulhatsz tengerentúli sétahajókázásra vagy víz alatti felfedezőútra a gyerekeiddel. Arra is ügyelned kell azonban, hogy a fürdőszoba biztonságos legyen. „A krokodil formájú PATRULL kilépőszőnyeg remekül megvédi a gyerekeket a fürdőkádban vagy a zuhanyfülkében való elcsúszástól; és ha azt szeretnéd, hogy még a legkisebbek is biztonságosan elérjék a mosdót, nincs szükséged másra, mint a csúszásgátló bevonattal ellátott FÖRSIKTIG gyerekzsámolyra” – mondja Laza Péter.

Több fér a falra, mint gondolnád
 
Használd ki a fürdőszoba falait – ez maximális tárolóhelyet jelent minimális áron. Laza Péter az IKEA-tól az okos formatervezés példájaként a LILLÅNGEN sorozat fürdőszobaszekrényét (20.300 Ft) említi, amely egyszerre több szerepet is ellát:
 
-      Ajtaján magas, nagyméretű tükör található.
-      Öt polc van a belsejében, melyek közül négy magassága állítható, és amelyek alkalmasak törülközők, kozmetikumok és piperecikkek, vagy akár játékok tárolására – így minden szükségeset egy helyen tarthatsz.
-      A szekrény oldalára egyszerűen szerelhetsz törülközőtartót vagy NOTUDDEN falra szerelhető tárolót (2.020 Ft). Ugyanezt az amúgy kihasználatlanul maradó fürdőszobaajtóra is akaszthatod.
-      Mindezt úgy, hogy a szekrény mindössze 30×21 cm-t vesz el a padlón lévő helyből.
-    A LILLÅNGEN sorozat másik tagja – egy szennyestartó szekrény (22.340 Ft) hasonló méretű, a sorozat további elemeivel pedig a mosógép fölötti hely is hatékonyan kihasználható. A bútorok állítható műanyaglába megbirkózik az egyenetlen talajjal, így védi azokat a padló nedvessége ellen.
Több helyet takarít meg, mégsem veszít  praktikusságából a LILLÅNGEN sorozat keskeny mosdója (30.455 Ft) Szélességének köszönhetően elég helyet biztosít a szappan és a fogkefetartó pohár, valamint a törülközőakasztó számára.
 
Használj kevesebb vizet és elektromosságot
„Mivel minden fürdőszobában sok víz fogy, az IKEA költségkímélő keverőcsapokat kínál, melyeket az átfolyó víz mennyiségét szabályozó funkcióval láttak el. Ezek segítségével kisebb a vízpazarlás, hiszen akár 30%-kal csökkentik a vízfogyasztást. Mindezt a víznyomás befolyásolása nélkül teszik” – mondja Laza Péter, az IKEA budapesti áruházának lakberendezési vezetője.
Egyik költségkímélő csap a krómozott DALSKÄR csaptelep szűrővel, amely csodálatosan kiegészíti a LILLÅNGEN sorozat okosan tervezett, keskeny mosdóját, és amelynek ára 18.275 Ft.
KÖLTSÉGKÍMÉLŐ TIPPEK:
      Hogy a fürdőszobában még több vizet meg tudj takarítani, fürdés helyett zuhanyozz. Egy fürdés során 80-200 liter vizet használsz, míg egy háromperces zuhanyzás alatt csupán 30 litert. Még többet spórolhatsz, ha szappanozás közben nem folyatod a vizet, és víztakarékos zuhanyfejet használsz.
      Amikor zuhanyozás előtt várod, hogy meleg víz folyjon, ne hagyd kárba veszni a hideg vizet, hanem töltsd vödörbe vagy locsolókannába, hogy később tudj vele virágot locsolni, takarítani.
      Ne felejtsd el elzárni a csapot fogmosás és borotválkozás közben sem, hiszen ezzel is akár 4,5 liter vizet takaríthatsz meg. Kézi mosogatásnál is zárd el néha a csapot. A folyóvíz alatt történő mosogatás percenként 12-literes vízfogyasztást jelent.
      Tanácsos vízmennyiség-szabályozót szereltetni a csapokra. Egyszerű, olcsó és hatékony vízmegtakarítási mód, amellyel akár 50%-kal kevesebb lesz a vízfelhasználásod.
      Az elektromosságra fordított összeget és így a családi költségvetést is jelentősen csökkentheted SPARSAM energiatakarékos izzókkal, amelyek élettartama tízszer hosszabb a hagyományos izzóénál, és energiafogyasztásuk akár 80%-kal alacsonyabb. Egy 20W-os energiatakarékos izzó annyi fényt ad, mint egy hagyományos 100W-os, és nem olyan mértékben melegszik fel. Magasabb páratartalmú helyiségekben, így fürdőszobákban történő használatra is alkalmas. Az elhasznált energiatakarékos izzókat pedig a vásárlók a legtöbb IKEA áruházba visszahozhatják, hogy azok újrahasznosításra kerüljenek.

Szólj hozzá!

Címkék: ikea fürdő takarékos

A bejegyzés trackback címe:

https://enterem.blog.hu/api/trackback/id/tr124559688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása