2012.07.15.
19:10

Írta: NapiTér

Cserpes Tejivó: mi szem-szájnak ingere

... és ez a közhelyes cím szó szerint igaz, hiszen mind a design, mind a kínálat nagyon rendben van. Folytatva tehát az új (és nem annyira új) "szép-és-finom" helyek bemutatását, a Padthai Wokbar után a hétvégén a Cserpes Tejivó felé vettük az irányt. Az első találkozás a hellyel küzdelmesre sikeredett, tekintve, hogy majdnem 20 percet álltunk sorba/vártunk a reggelinkre. Mint a kirendelt hatalmas mennyiség (ld. lent a fotót :) elfogyasztása után kiderült, okkal: az egyik legjobb reggelink volt a városban az elmúlt időszakban. 

kint.JPG

Vicces volt látni, ahogyan a kint várakozó tömeg csak még nagyobb sort generált: a McDonald's felé kacsintgató turisták látva a türelmesen várakozó embereket, inkább csatlakoztak ide az "olyan-amilyen" Mekis reggeli helyett. 

ablak.JPG

Bentről a kinti sor (nameg a jópofa tejüveg-alakú lámpák). Úgy tűnt 10:00 óra körül, hogy tényleg a fél város itt tervez reggelizni ezen a szombaton. 

sor.JPG

Na de folytassuk onnan, hogy végre bejutottunk: ennyi várakozás után  nem adtuk alább - szinte minden lehetséges rendelhető dolgot kirendeltünk, kivéve a salátákat, de hát mégiscsak reggelizni jöttünk, és hétvége van, ki akar nyúl-reggelit :) - kakaós csiga, túrós bukta, croissant (mind helyben sült!), málnás turmix, mangalica sonkás szendvics, sajtos szendvics, tejeskávék. 

kaja.JPG

A szendvicseket külön kiemelném, e téren ugyanis Budapest még mindig hatalmas kihívásokkal küzd, bár a javulás elindult. Itt az ár - érték arány volt különösen jó: valóban teletömött, minőségi péksüteményből összeállított szendvicset kap az ember 600 Ft körül. 

mangalica.JPG

A menü két főre ez lett, és kb. 3500,- körül fizettünk, az eddigi belvárosi reggelikhez képest a mennyiséget tekintve baráti, főleg, hogy szerintem magasan veri a felkapottabb helyeket, úgy mint pl. drágább Nostro Gastronomy. 

Szóval nem keveset vártunk a reggelire, pedig a pult mögött tényleg ment a pörgés, ld. lent.

munka.JPG

A tej és az abból készült italok/sajtok minősége pedig adja magát, aki máskor is szokott Cserpes tejet venni a multis 120 Ft-os víztej helyett, az tudja, miről beszélek. 

fali.JPG

A hely arculata, dekorációja legalább annyira jó, mint a termékeik. 

zacsko.JPG

tejuveg.JPG

A tejüveg-motívum több helyen is visszaköszön: nagy, világító tejüveg a falon, illetve a különösen ötletes mennyezeti lámpák.

lampak.JPG

Valahol azt olvastam, hogy a tulajdonos, Cserpes István talán több ilyet is szándékozik nyitni (remélem, jól is emlékszem, és tényleg :) - hát úgy legyen, ráfér még pár jó Tejivó Budapestre (és Magyarországra általában).

 

Cserpes Tejivó a Facebook-on

Tetszett a poszt? ÉnTerem a Facebook-on itt. 

1 komment

Címkék: reggeli design étel ital Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://enterem.blog.hu/api/trackback/id/tr284659231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bohuš 2012.08.31. 08:24:35

Tényleg jó a hely, az a szendvics meg verhetetlen.
süti beállítások módosítása