2012.07.12.
21:37

Írta: NapiTér

Padthai nagykövetség költözött az Október 6. utcába

Ma már másodszorra jutottam el a belvárosban nemrég megnyílt Padthai Wokbar-ba, bár mindezt 2 napon belül - a tegnapi vacsi után ma ismét ott voltam kénytelen zárni a napot. Két dolog találkozik itt, ami nagyon közel áll hozzám: a remek padthai és a szuperül kialakított belső tér. Semmi különös nem lenne, ha mindez Bécsben vagy Berlinben nyílt volna, nade Budapesten vagyunk, és itt az ilyen helyeket még nagyítóval kell keresni. Aki arra jár, akkor is térjen be, ha eddig idegenkedett volna a keleti ízektől, mert ez azért nem a keményvonalas thai konyha (egy hónap Thaiföldi lét után ítélve legalábbis :), hanem abszolút (majdnem) mindenki számára maximálisan ajánlott gyors ebéd/vacsora-helyszín.

Gyorskajálda, igen, DE a hagyományos értelemben ismert "gyors" jelző ott meg is áll, hogy valóban gyorsan megkapjuk a kiválasztott ételt (ami azt illeti, gyorsabban talán, mint az egyre belassultabb McDonald'sokban/Burgerekben...nyilván a minőséget és az ízeket pedig össze sem lehet hasonlítani). A cuki faldekoráció pedig külön említést érdemel :)

lenti_3.jpg

yummy.jpg

A kasszánál mi állítjuk össze, milyen típusú tésztára (rizstészta, tojásos, stb.), milyen feltétet kérünk (étlap itt). És amit pár perc múlva a nyitott konyhában pörgő thai szakácsoktól kapunk, az garantálja, hogy másnap is itt akar az ember vacsorázni. Meg utána is. Már az elkészült étel látványa is elővetíti a frissességet, és persze az is, hogy a konyha egyetlen szereplője sem bújik el a folyamat egyik momentumában sem - a friss alapanyagok összeválogatásától a wok-ba kerülésig. 

konyha3.jpg

fal.jpg

Nálam mind a helyszín, mind az étel magasan veri az eddig egyeduralkodó Kisparázst, ami szent hely volt számomra is, ha thai ételről volt szó. Ezért most biztosan sokan megköveznek, de vállalom, mivel már belépve azonnal maradéktalanul megfogott az ötletes környezet, a tányéromon pedig semmi nem maradt az eddigi két próba után soha. Vega padthait rendeltem, zöldségmix-szel, kesudióval, bambuszrüggyel, ananásszal, de állítólag a kacsás is remek volt.  

kaja2.jpg

Desszertként valamilyen mangós-kókuszos (?) hideg gyümölcsrizs-félét ettem, az is bejött, talán kicsit túl édes volt, de valószínűleg csak az én ízlésemnek. 

desszer2.jpg

Ez pedig a fenti ülőrész, valamint az ötletes falfeliratok a mosdókban: 

fenti.jpg

relax.jpg

wc.jpg

 Hajrá, még több hasonló helyet Budapestre!!!

logo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://enterem.blog.hu/api/trackback/id/tr514650688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása